O nama Prodaja nekretnina Reference Kontakti Energoplan golf Silboris

Golf & Country Club Vrnjak

Na području Općine Grožnjan, 10-ak kilometara sjeverno od povijesnog gradića Grožnjana, nalazi se napušteno ruralno naselje Vrnjak. Ono se odlikuje tradicionalnom arhitekturom, netaknutim prirodnim ljepotama i napuštenim terasastim poljoprivrednim površinama.

Prostorni plan Općine Grožnjan predviđa izgradnju dvaju golf igrališta na širem području Vrnjaka. Ukupna površina zone zahvata iznosi otprilike 226 ha, od čega 6 ha čini površina naselja. Naselje Vrnjak je smješteno u samom središtu područja te kao takav predstavlja polaznu osnovu za daljnje razvijanje projekta. U naselju se nalazi svega 30-ak napuštenih i devastiranih kuća. Objekti se urušavaju posebice zbog učestale krađe materijala i elemenata. Projektom golfa, Općina Grožnjan želi obnoviti napušteno naselje te oplemeniti svoju već bogatu turističku ponudu.

Za vođenje projekta golf na području Vrnjaka osnovana je tvrtka Energoplan Golf d.o.o. kojoj je sjedište u Grožnjanu. Tvrtka je članica Energoplan poslovne skupine. Tijekom 2007. godine razrađen je master plan koji je izradio Studio za Krajobraznu Arhitekturu, Prostorno Planiranje, Okoliš d.o.o. iz Rovinja i Arhitektura i Dizajn d.o.o. iz Pule uz stručne konzultacije tvrtke Golf Park d.o.o. iz Zagreba.

Cilj projekta jest obnova naselja, njegovih zgrada i površina, poštujući tradicionalnu istarsku arhitekturu te njegova nadogradnja s namjerom očuvanja povijesne cjeline i pratećeg okoliša. Vrnjak će se obnoviti i prenamjeniti u tzv. 'village resort hotel' s 4-plus zvjezdice koji će imati otprilike 77 hotelskih jedinica, odnosno 298 postelja. Kao prava urbana sredina, naselje će također biti oplemenjeno malim galerijama, trgovinama s tradicionalnim proizvodima, restorančićima, barovima i sl.

Projekt zauzima površinu od 226 ha te ga sačinjavaju slijedeći osnovni sadržaji:

1. Ulaz u golf kompleks (obnova postojećeg devastiranog mlina)
2. Naselje Vrnjak
3. Golf igralište s 18 polja
4. Golf igralište s 9 polja
5. Klubska kuća za igralište s 18 polja
6. Klubska kuća za igralište s 9 polja
7. Servisni kompleks
8. Uređeni krajobraz s objektima rekreacije i razonode
9. Prirodni krajobraz
10. Vodene retencije
11. Prometni sustav

Predviđa se da će cjelokupna investicija iznositi oko 45.000.000 €, dok se početak prvih radova očekuje za 2008. godinu.
Prodaja

 
Prodaju se apartmani u Zambratiji kod Umaga ...

 
Građevinska zemljišta
1.4. Potražujemo zemljišta...